Gepubliceerd op 15 juli 2015 | in: eten en drinken | ondernemen | 

10 jaar natriumarme recepten en info over zoutarm dieet

Hoera, 10 jaar Smakelijk Eten Zonder Zout!

Al in 2010 kwam ik in aanraking met Erna's ongezouten website. Inmiddels is het bekender onder de naam "Smakelijk Eten Zonder Zout" (SEZZ). Wat een geweldig project. Voor Iedereen die zich aan een zoutarm (natriumarm) dieet moet houden, of als je bijvoorbeeld gasten krijgt die daar aan gehouden zijn, is dit een fantastische bron van informatie.

De site - www.smakelijketenzonderzout.nl - krijgt haar informatie door bevlogen vrijwilligers, het leeuwendeel komt echter op de schouders van Rolf Tjassens van CMS Can Be Simple. De bezoeker staat centraal, en er is SEZZ veel aan gelegen een lezer bijvoorbeeld niet lastig te vallen met ongevraagde Google AdWords banners en bling bling reclames e.d. op de site.

SEZZ onderscheidt zich online ook door de gigantische database achter de natriumtabel. En bij heel veel recepten staat de natrium berekening. Want iedereen die te maken heeft met een natrium arm dieet weet dat slechts het weglaten van zout niet voldoende is. Er zijn diverse voedingsmiddelen die "veilig" lijken, omdat er geen zout bij vermeld is. Maar er kan dus wel degelijk natrium in zitten. Bovendien, mensen die nierproblemen hebben en daarom zoutarm moeten eten, moeten ook nog eens oppassen dat ze niet teveel kalium binnenkrijgen. Want in veel zogenaamde zoutarme produkten is natrium vervangen door... yep, kalium!

PS Heb jij ook behoefte aan zo'n video? Neem gerust even contact met me op!

REAGEER

Schroom vooral niet! :)

REACTIES

21 augustus 2018 om 13:49 uur
door: Anne-Mieke Bovelett

Deze default reactie is een uitdaging, gericht aan jou!
Ik daag je uit om de eerste zinnige reactie op bovenstaand artikel te geven. Heb je hier iets leuks over te zeggen? Heb je iets wat anderen verder kan helpen? Kom maar op! Of vind je het soms raar dat ik hier nu - ongeacht bovenstaand onderwerp - de link naar onze geweldige Maasdijk4 - exclusieve Bed & Breakfast lounge locatie in Noord Brabant neerzet?

WTF! DAT DING HIERBOVEN, DAT IS TOCH GEEN ÉCHTE REACTIE?

Klopt als een bus! En zodra er dus wel een reactie van een externe lezer(es) komt, verdwijnt de teaser reactie. En dat hele verhaal hieronder ook. Dus waar wacht je nog op! Zeg eens wat je van dit blogartikel vindt. Of ga je liever gewoon eerst kijken op de Facebook pagina van onze Bed & Breakfast? Wist je al dat wij ronde badkamers hebben? En een echte wenteltrap? En dat ik mijn blogs vaak zit te schrijven in de lounge bij de open haard?

IS DAT MENS DAN HELEMAAL GEK GEWORDEN?

Nee hoor. Want weet je... Lieve meisjes komen in de hemel, brutale meisjes komen overal. Ik blog voor de lol, maar het heeft ook een commerciële functie.

Dus ga ik die van de bezoekers van mijn blog ook niet beledigen door te doen alsof ik geen enkel commercieel belang heb bij deze site. Ik hou er namelijk zelf ook helemaal niet van als mensen mijn intelligentie beledigen, hoe knap de poging ook zijn mag.

TWITTER