Gepubliceerd op 29 januari 2014 | in: eten en drinken | 

Bang maken is te makkelijk - vieze vis

beer vangt gezonde zalm

We worden doodgegooid met allerlei enge berichten over levensmiddelen die op een of andere manier ongezond (geworden) zijn door de wijze waarop ze zijn geproduceerd. Maar weet je wat ik nou leuk zou vinden? Als iemand die zulke berichten plaatst, meteen zou vermelden waar je de gezonde(re) versie van die levensmiddelen of dat product kunt kopen. Alleen maar bang makende propaganda verspreiden is te makkelijk.

Enge zalm

Vandaag werd ik via Facebook bijvoorbeeld gewezen op een site waarop uitgebreid vermeld staat hoe veel zalm op beestachtige en op ongezonde wijze wordt gekweekt. Niet alleen ongezond voor de zalm, maar ook voor degene die hem op eet! Om maar niet te spreken van de methodes die er op na gehouden zouden worden om rooksmaak en kleur aan de vis te geven. Uiteraard geïllustreerd met eetlust bedervende plaatjes.

Als je een sterke maag hebt of gewoon niet zoveel geeft om je eetlust, kun je de bedoelde site op deze link bekijken.

Leuke site over verantwoord gevangen vis

Vanuit mijn positie gezien - als nieuwe "gezondheidszoeker" - is het soms best overweldigend allemaal. Ik kom via via op veel leuke sites met hele nuttige informatie terecht, maar tegelijkertijd stoot ik op minstens even zoveel rottige bangmakerij. Gezond(er) leven is in mijn beleving ook een geestelijk proces. Je kunt jezelf in principe een complete depressie aan (laten) praten als je site na site na site bezoekt met misselijk en angstig makende informatie. Vooral als je meteen alles gelooft wat je leest.

Ik ga voor positief. Hier heb je een link naar een hele leuke website over verantwoord gevangen gezonde vis: goedevis.nl. Ze hebben zelfs een app en een Facebook pagina. Leuk hè?

REAGEER

Schroom vooral niet! :)

REACTIES

29 januari 2014 om 19:36 uur
door: Anne-Mieke

Er staat feitelijk dat de visvoer producenten varkensvlees "mogen" verwerken als ze dat willen. Of ze dat ook doen is een tweede. Ik vind het een vervelend idee dat het zo zou kunnen zijn.

29 januari 2014 om 16:06 uur
door: Annemarie

Als je dit leest weet je niet meer wat je nu nog moet eten. By the way, zit er nou varken in je vissenvoer? Of spreken ze zichzelf tegen? Er zit toch alleen heel veel gemalen vis in het voer? Ingewikkeld hoor.

TWITTER