Gepubliceerd op 22 juli 2013 | in: ondernemen | internet - open source & cms | 

Denkt u er over een nieuwe website te (laten) maken?

website laten maken

Je bent net voor jezelf begonnen en je hebt nog geen website… En dan? Ga je die zelf proberen te maken of besteed je dat uit? En wat zijn dan punten waar je op zou moeten letten? In deze blog geef ik een aantal tips….

Zorg dat de bezoeker van je site in een oogopslag ziet wat je te bieden hebt

De bezoeker vindt het prettig als hij/zij met één muisklik door kan naar meer informatie over het onderwerp van zijn interesse.

Vermijd te algemene begrippen, wees specifiek.

In eerste instantie moet het gaan over de diensten en/of producten die je te bieden hebt. Dat je (als je bijvoorbeeld een eenmanszaak runt) zelf wellicht ook nog een heel leuk en aimabel mens bent is mooi meegenomen, maar – hard gezegd – dat interesseert de bezoeker die op zoek is naar een bepaalde dienst of product in eerste instantie voor geen meter. Zeg nou zelf, als jij op de site van een huisschilder komt, zit je dan te wachten op een homepage met een leuke foto van de schilders en bijbehorende CV’s?

Let wel, er zijn altijd uitzonderingen op de regel, maar de basisvragen die in mijn optiek in één oogopslag beantwoord moeten worden op een goede openingspagina zijn de volgende:

 • WAT biedt je aan?
 • WIE is je doelgroep?
 • wat zijn de VOORDELEN VOOR DE KLANT om jouw dienst(en) of product(en) af te nemen?
 • In sommige gevallen ook direct: HOEVEEL kost dat?
 • WAAR en WANNEER en HOE kan de klant jou bereiken?

Voorbeeld

Je bent masseur met 15 jaar ervaring, je bent gespecialiseerd in drie technieken (Shiatsu, Thai en stoelmassage) die voor verschillende doelgroepen van toepassing zijn. Je hebt een goed bereikbare praktijkruimte en er kan gratis worden geparkeerd. Stoelmassages voer je ook aan huis uit en je bent twee keer per week naast reguliere tijden ook geopend na kantoortijd.

Hou het overzichtelijk en “to the point”

Zorg dat de pagina verdeeld is in overzichtelijke vlakken. Zet je drie massage technieken in losse blokken naast elkaar verdeeld over de breedte van je website, en per blok een kort maar prikkelend tekstje met een link naar de aparte pagina over dit onderwerp.

Maak een blok met argumenten die in zee gaan met jou nog aantrekkelijker maken. Uitgaande van het hierboven genoemde voorbeeld zouden dit pakkende argumenten kunnen zijn:

 • Geen tijd overdag? Ook geopend buiten kantooruren!
 • Gratis parkeren voor de deur
 • Wij komen ook aan huis of op de werkvloer.

Maak het eenvoudig voor bezoekers om contact op te nemen

Zet ook de belangrijkste contactgegevens in een blok op de voorpagina. En als je het in je bedrijfsvoering kunt inpassen is het in mijn optiek nog mooier als je mensen de gelegenheid geeft om aan te geven dat ze teruggebeld willen worden voor een afspraak of informatie en dan hun nummer kunnen achterlaten.

“Schoenmaker, blijf bij je leest!”

Laat je teksten nakijken (of zelfs helemaal schrijven) door een ervaren copywriter, en let er dan vooral op dat het iemand is die ervaring heeft met webteksten. Dat is een andere tak van sport. En als je zelf van webontwikkeling niet echt veel kaas gegeten hebt, besteed het dan uit aan een professional die er minimaal voor zorgt:

 • dat alle pagina’s technisch goed geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines;
 • dat je zelf – al ben je nog zo digibeet – eenvoudig teksten kunt aanpassen en nieuwe pagina’s kunt toevoegen;
 • dat je site goed en snel zichtbaar is bij tragere verbindingen op bijvoorbeeld smartphones, tablets en netbooks (responsive);
 • er spambeveiliging op je contactformulier(en) en e-mail adres is gezet.

Let wel, bovenstaande is informatie in een notendop. Natuurlijk zou ik er nog heel veel meer over kunnen zeggen en schrijven. Maar dan wordt dit artikel veel te lang. Neem gerust een contact op als je vragen hebt.

REAGEER

Schroom vooral niet! :)

REACTIES

21 augustus 2018 om 13:50 uur
door: Anne-Mieke Bovelett

Deze default reactie is een uitdaging, gericht aan jou!
Ik daag je uit om de eerste zinnige reactie op bovenstaand artikel te geven. Heb je hier iets leuks over te zeggen? Heb je iets wat anderen verder kan helpen? Kom maar op! Of vind je het soms raar dat ik hier nu - ongeacht bovenstaand onderwerp - de link naar onze geweldige Maasdijk4 - exclusieve Bed & Breakfast lounge locatie in Noord Brabant neerzet?

WTF! DAT DING HIERBOVEN, DAT IS TOCH GEEN ÉCHTE REACTIE?

Klopt als een bus! En zodra er dus wel een reactie van een externe lezer(es) komt, verdwijnt de teaser reactie. En dat hele verhaal hieronder ook. Dus waar wacht je nog op! Zeg eens wat je van dit blogartikel vindt. Of ga je liever gewoon eerst kijken op de Facebook pagina van onze Bed & Breakfast? Wist je al dat wij ronde badkamers hebben? En een echte wenteltrap? En dat ik mijn blogs vaak zit te schrijven in de lounge bij de open haard?

IS DAT MENS DAN HELEMAAL GEK GEWORDEN?

Nee hoor. Want weet je... Lieve meisjes komen in de hemel, brutale meisjes komen overal. Ik blog voor de lol, maar het heeft ook een commerciële functie.

Dus ga ik die van de bezoekers van mijn blog ook niet beledigen door te doen alsof ik geen enkel commercieel belang heb bij deze site. Ik hou er namelijk zelf ook helemaal niet van als mensen mijn intelligentie beledigen, hoe knap de poging ook zijn mag.

TWITTER