Gepubliceerd op 14 oktober 2015 | in: psychologie | 

Een draai om je oren

En ineens kreeg je dan een draai om je oren van jewelste! Zo’n klap waar de tranen van in je ogen schoten en je in je oren kraakte. Maar die pijn, ach, dat was niks joh. Tenminste, niet vergeleken bij de immense pijn van het niet weten noch begrijpen waarom je die klap kreeg. Genegeerd worden als je probeerde te vragen naar het waarom. Wekenlang rondlopen met een rotgevoel, een alles verziekend schuldgevoel waarvan je niet eens wist of het wel terecht was.

En uiteindelijk kreeg je - nadat je héél vaak had geprobeerd om voorzichtig te vragen wat je nou verkeerd gedaan had - te horen: “Je hebt die en die met dat en dat heel erg gekwetst!”. En dat terwijl de gekwetste persoon in kwestie nooit iets had gezegd of had laten merken. Jij was je van geen kwaad bewust. Dus bovenop die draai om je oren - van iemand die dat voor, dan wel námens iemand anders deed, werd de pijn nóg een tandje erger.

Want toen je dacht dat het niet erger kon werd je gewoon nog een beetje meer verpletterd onder dat vieze schuldgevoel, omdat iemand zich door jou rot voelde… Volgens die idioot die jou die draai om je oren had verkocht dan, hè? Deze ervaring heeft je getekend voor het leven. En iedere keer als jou iets overkomt wat hier op lijkt, vlamt het weer op.

Voel je het?

Voel je ’m? Echt? Helemaal? Doet het héél erg “au”? Ben je nu al helemaal boos op die figuur die die klap uitdeelde? Ok, dan zou je nu best kunnen stoppen met lezen, want dan is dit stuk eigenlijk niet voor jou.

Dit stuk is:
a) voor mensen die zich wel in de geslagen persoon kunnen inleven, maar ook vinden dat degene die de klap gaf dat wel degelijk mag doen; en
b) voor mensen die dit niet voelen. Van die verongelijkte mensen die als agressor optreden namens een derde. Een derde die blijkbaar de ballen niet heeft om zelf aan te geven dat er iets mis is, maar wel gaat liggen piepen bij de agressor. Van die agressors die de bovenstaande situatie heel normaal vinden. In alle vormen.

Dus: Nee? Voel je het niet? Of wel een beetje, maar vind je het gerechtigheid? Ja? Echt??

En doe je dat nog steeds? Misschien niet met lichamelijk, maar wel met verbaal geweld en manipulatie?

Fucking schuldhandelaars, get a shrink. En laat mijn vrienden met rust. Dat geldt ook voor de lafbekken die anderen voor hun karretje spannen om de klappen uit te delen.

Bron van de foto: https://flic.kr/p/SRCbT

REAGEER

Schroom vooral niet! :)

REACTIES

21 augustus 2018 om 13:49 uur
door: Anne-Mieke Bovelett

Deze default reactie is een uitdaging, gericht aan jou!
Ik daag je uit om de eerste zinnige reactie op bovenstaand artikel te geven. Heb je hier iets leuks over te zeggen? Heb je iets wat anderen verder kan helpen? Kom maar op! Of vind je het soms raar dat ik hier nu - ongeacht bovenstaand onderwerp - de link naar onze geweldige Maasdijk4 - exclusieve Bed & Breakfast lounge locatie in Noord Brabant neerzet?

WTF! DAT DING HIERBOVEN, DAT IS TOCH GEEN ÉCHTE REACTIE?

Klopt als een bus! En zodra er dus wel een reactie van een externe lezer(es) komt, verdwijnt de teaser reactie. En dat hele verhaal hieronder ook. Dus waar wacht je nog op! Zeg eens wat je van dit blogartikel vindt. Of ga je liever gewoon eerst kijken op de Facebook pagina van onze Bed & Breakfast? Wist je al dat wij ronde badkamers hebben? En een echte wenteltrap? En dat ik mijn blogs vaak zit te schrijven in de lounge bij de open haard?

IS DAT MENS DAN HELEMAAL GEK GEWORDEN?

Nee hoor. Want weet je... Lieve meisjes komen in de hemel, brutale meisjes komen overal. Ik blog voor de lol, maar het heeft ook een commerciële functie.

Dus ga ik die van de bezoekers van mijn blog ook niet beledigen door te doen alsof ik geen enkel commercieel belang heb bij deze site. Ik hou er namelijk zelf ook helemaal niet van als mensen mijn intelligentie beledigen, hoe knap de poging ook zijn mag.

TWITTER