Gepubliceerd op 24 maart 2014 | in: ondernemen | 

Geef jezelf – of een ander – een e-mail adres cadeau!

Mailadres bij Bhosted

Recent stond er een artikel in de krant dat Microsoft in de Hotmail van een blogger hadden zitten snuffelen. Ze probeerden te achterhalen of hij degene was die code van Windows 8 gelekt had. Je zou denken dat een dergelijke inbreuk op iemand zijn privacy strafbaar is. Maar helaas, in dit geval dus niet. Microsoft staat in haar recht als ze gaan zitten snuffelen in jouw hotmail / live / outlook.com account. Daar heb je ze bij het aanmaken namelijk zelf toestemming voor gegeven. Blijkbaar is alles wat zij hoeven doen om tot zo'n stap over te gaan: een "goeie" reden verzinnen. Neem toch lekker een mailadres met een domeinnaam die jij gekozen hebt. Dan is die helemaal van jou.

Ik claimde in 2003 www.anne-mieke.nl. Hartstikke handig. Je hoeft namelijk helemaal geen website te maken als je een domeinnaam hebt geclaimd. Kan wel, maar hoeft echt niet.

Misschien is er nu wel een andere Anne-Mieke of gewoon Annemieke die denkt: "Ja leuk, maar die naam kan ik nu niet meer registreren.". Klopt, www.annemieke.nl is er ook niet meer. Die is van een Annemieke die hartstikke gave stoere laarzen maakt! Ugg, eat your heart out!

Creatieve domeinnamen met een mail-only pakket

Anne-Mieke's en Annemieke's opgelet! Als je nne-mieke.nl of nnemieke.nl registreert, dan kan je de @ in je mailadres nemen als de letter A in je voornaam. @nne-mieke. Dan krijg je dus bijvoorbeeld mail@nne-mieke.nl. Of stel dat je Sander heet... Dan registreer je dus www.nder.nl voor mails@nder.nl. (Sorry, liever Sanders in deze wereld, de nne(-)mieke domeinen waren nog vrij toen ik dit bericht opstelde, het domein nder.nl helaas niet meer).

Minder creatief maar wel leuk en helder zijn adressen met familiejansen.nl of familiemetleukenaam.nl. Of je kiest een domeinnaam die zo gek is dat niemand die nog heeft. Bijvoorbeeld muzikaalspruitje.nl, ik noem maar wat.

Met een eigen domeinnaam en je mail via een gewone hosting provider zit Microsoft in ieder geval niet meer in jouw inbox te gluren. Zelf ben ik al jaren heel tevreden over de services van Bhosted. Zij bieden een prima eMail-only pakket waarbij je met een .nl domein voor € 18 per jaar (€ 21,78 incl. BTW) gewoon lekker je eigen mailaccount hebt. Da's nog geen € 1,82 per maand.

Domeinnaam als cadeautje?

Het is ook een origineel cadeau vind ik. Iemand zijn geheel gepersonaliseerde e-mail account geven.

- Anne-Mieke

REAGEER

Schroom vooral niet! :)

REACTIES

21 augustus 2018 om 13:49 uur
door: Anne-Mieke Bovelett

Deze default reactie is een uitdaging, gericht aan jou!
Ik daag je uit om de eerste zinnige reactie op bovenstaand artikel te geven. Heb je hier iets leuks over te zeggen? Heb je iets wat anderen verder kan helpen? Kom maar op! Of vind je het soms raar dat ik hier nu - ongeacht bovenstaand onderwerp - de link naar onze geweldige Maasdijk4 - exclusieve Bed & Breakfast lounge locatie in Noord Brabant neerzet?

WTF! DAT DING HIERBOVEN, DAT IS TOCH GEEN ÉCHTE REACTIE?

Klopt als een bus! En zodra er dus wel een reactie van een externe lezer(es) komt, verdwijnt de teaser reactie. En dat hele verhaal hieronder ook. Dus waar wacht je nog op! Zeg eens wat je van dit blogartikel vindt. Of ga je liever gewoon eerst kijken op de Facebook pagina van onze Bed & Breakfast? Wist je al dat wij ronde badkamers hebben? En een echte wenteltrap? En dat ik mijn blogs vaak zit te schrijven in de lounge bij de open haard?

IS DAT MENS DAN HELEMAAL GEK GEWORDEN?

Nee hoor. Want weet je... Lieve meisjes komen in de hemel, brutale meisjes komen overal. Ik blog voor de lol, maar het heeft ook een commerciële functie.

Dus ga ik die van de bezoekers van mijn blog ook niet beledigen door te doen alsof ik geen enkel commercieel belang heb bij deze site. Ik hou er namelijk zelf ook helemaal niet van als mensen mijn intelligentie beledigen, hoe knap de poging ook zijn mag.

TWITTER