Gepubliceerd op 27 mei 2012 | in: ondernemen | 

ik heb een droom - klaaglied van een Mac fanaat

passiebloemen in de tuin van Anne-Mieke

Ik heb tijdelijk nieuwe kantoorruimte... In de tuin. Heerlijk! De zon schijnt, het is lekker warm, wat wil een mens nog meer? Maar tegelijkertijd vervloek ik mezelf dat ik vorig jaar ”verkeerd” zuinig ben geweest door ”slechts” een iMac aan te schaffen. Het is namelijk een beetje lastig om dat ding naar de tuin te slepen. En op de iPad kan ik geen design werk doen.

Arghhh, wat een luxe probleem! Dus nu heb ik een nieuwe droom. Yep, Apple heeft me in zijn klauwen. Het is bijna sadomasochistisch, want ik vind het nog lekker ook. Ik droom van een vette Apple laptop.

Once you go Mac, you never go back

Geen seconde heb ik spijt van de overstap op Apple. Intimi zijn inmiddels bekend met mijn gevleugelde uitspraak: ”20 minuten na het opstarten van de iMac wilde ik mijn Windowsbak in de brand steken”. En dat terwijl ik 22 jaar fervent Windows aanhanger ben geweest.

Als ik de ”Apple experience” al had gekend voordat ik een iMac aanschafte, dan was de kans groot geweest dat ik mezelf nog een tijdje verbeten zou hebben. Dan had wat meer tijd genomen om door te sparen. Dan had ik direct geaccepteerd dat het de moeite waard is om tweeduizend euro extra te investeren... In een heavy MacBook Pro, docking station en een los 27" scherm bijvoorbeeld. Dan had ik nu tijdens deze prachtige lentedagen mijn warme werkkamer gedurende de hele werkdag kunnen verruilen voor mijn plekje onder de parasol.

Nu kan ik niet anders dan een vast stramien aan te houden tijdens mooie dagen als deze. Digitaal ontwerpen "moet" nu 's morgens, als de warmte van de zon mijn werkkamer nog niet in een sauna heeft veranderd. Zodat ik alle dingen die ik wel met iPad kan doen, de rest van de dag lekker buiten kan doen. Dat stramien is lastig te handhaven, want inspiratie maakt geen afspraak in de agenda. Die kan net zo goed pas 's middags de kop opsteken. En dan zit ik onvermijdelijk binnen weg te smelten.

Het grote "Windows argument", laat me niet lachen

Ja ja, ik hoor de Windows fanaten gniffelen. Die zitten nu met hun Windows laptop in de tuin of het park te werken, ongeacht het tijdstip van de dag. Die brullen dat je voor drie maal minder geld een Windows laptop kunt hebben die hetzelfde kan als een Apple laptop.

Och, zo'n soort laptop heb ik liggen hoor. Een echt race monster, krachtig en snel genoeg om te gelden als een heuse desktop vervanger. Een machine waar menig Windows gebruiker zijn vingers bij aflikt. Het probleem is alleen dat hij draait op... Windows! En dat is geen OS X. En werken op een systeem dat niets anders doet dan weerstand oproepen is niet bevorderlijk voor mijn productiviteit.

Ik ben gewoon verslingerd aan OS X, het besturingssysteem van Apple. Ik vind de interface lekker. Ik vind het kunnen opzetten van tig verschillende bureaubladen lekker. Ik vind het heerlijk dat het menu linksboven altijd het menu is van de actieve applicatie. Ach, er zijn zoveel dingen aan OS X die ik lekker vind.

Mercedes zonder stuurbekrachtiging

Eigenlijk kan ik beter zeggen: ik ben een grote fan van het besturingssysteem van Apple. De kostbare hardware neem ik daarom op de koop toe. En voor wie zich nu afvraagt of dit nu niet gewoon een luxeprobleem is: ja, ja en nog eens ja. Gewoon een lekker asociaal luxeprobleem. Voor mij voelt werken met Windows als het inparkeren van een Mercedes van 1500 kilo zonder stuurbekrachtiging.

REAGEER

Schroom vooral niet! :)

REACTIES

21 augustus 2018 om 13:51 uur
door: Anne-Mieke Bovelett

Deze default reactie is een uitdaging, gericht aan jou!
Ik daag je uit om de eerste zinnige reactie op bovenstaand artikel te geven. Heb je hier iets leuks over te zeggen? Heb je iets wat anderen verder kan helpen? Kom maar op! Of vind je het soms raar dat ik hier nu - ongeacht bovenstaand onderwerp - de link naar onze geweldige Maasdijk4 - exclusieve Bed & Breakfast lounge locatie in Noord Brabant neerzet?

WTF! DAT DING HIERBOVEN, DAT IS TOCH GEEN ÉCHTE REACTIE?

Klopt als een bus! En zodra er dus wel een reactie van een externe lezer(es) komt, verdwijnt de teaser reactie. En dat hele verhaal hieronder ook. Dus waar wacht je nog op! Zeg eens wat je van dit blogartikel vindt. Of ga je liever gewoon eerst kijken op de Facebook pagina van onze Bed & Breakfast? Wist je al dat wij ronde badkamers hebben? En een echte wenteltrap? En dat ik mijn blogs vaak zit te schrijven in de lounge bij de open haard?

IS DAT MENS DAN HELEMAAL GEK GEWORDEN?

Nee hoor. Want weet je... Lieve meisjes komen in de hemel, brutale meisjes komen overal. Ik blog voor de lol, maar het heeft ook een commerciële functie.

Dus ga ik die van de bezoekers van mijn blog ook niet beledigen door te doen alsof ik geen enkel commercieel belang heb bij deze site. Ik hou er namelijk zelf ook helemaal niet van als mensen mijn intelligentie beledigen, hoe knap de poging ook zijn mag.

TWITTER