Gepubliceerd op 5 juli 2015 | in: psychologie | 

Ik spaar beledigde mensen - ze knetteren zo leuk!

Beledigd kijkende uil

Ah, zie ik er daar nou weer eentje? Piept hij daar met zijn hoofd boven de rand? Ja, hebbes! Weer een beledigd mens geteld. Joepie! Schaarste maakt bijzonder, toch? Het worden er namelijk elk jaar minder, die beledigde mensen. Althans, op mijn vriendenlijst.

Verontwaardigen als werkwoord? Neah...

En dan heb je ook nog de verontwaardigde mensen. Je zou denken dat beledigd en verontwaardigd hetzelfde is, maar dat klopt niet hoor. Want beledigen is iets wat je iemand aan kan doen, maar verontwaardigd, dat kun je geloof ik alleen maar zijn. Of wou je me soms vertellen dat je vorige week nog iemand verschrikkelijk hebt zitten verontwaardigen?

Maar goed, terug naar de beledigde mensen. Een voorbeeld: Ik kreeg een keer voor mijn verjaardag een toiletborstel cadeau. Jawel, een toiletborstel. Een mooie hoor, zo’n zilverkleurige. Vergeleken met dat witte plastic dingetje wat wij op het toilet hadden was het wel een beetje een Mercedes, zeg maar. Hoe dan ook, er zat ook nog een bijpassende stang op schijf bij om de reserve toiletrollen te bewaren. Ik vond het in eerste instantie een heel leuk cadeau.

Maar toen zei de gever: “Ben blij dat je het leuk vindt. Want iedere keer als ik bij jou ben, dan mis ik wel zo’n ding voor die toiletrollen.” Moet je net mij hebben… Ik flapte er spontaan uit: “Oh, dus je hebt eigenlijk jezélf een cadeautje gegeven!” Bammmm, beledigd! Nee, ik niet, de gever. Of was het verontwaardiging. Misschien wel allebei.

Tja. Inmiddels zien we elkaar al ruim een jaar niet meer. Na 15 jaar vriendschap door dik en dun. Kwam overigens niet door de toiletborstel hoor… Wel door verontwaardiging.

Toedels!

REAGEER

Schroom vooral niet! :)

REACTIES

21 augustus 2018 om 13:50 uur
door: Anne-Mieke Bovelett

Deze default reactie is een uitdaging, gericht aan jou!
Ik daag je uit om de eerste zinnige reactie op bovenstaand artikel te geven. Heb je hier iets leuks over te zeggen? Heb je iets wat anderen verder kan helpen? Kom maar op! Of vind je het soms raar dat ik hier nu - ongeacht bovenstaand onderwerp - de link naar onze geweldige Maasdijk4 - exclusieve Bed & Breakfast lounge locatie in Noord Brabant neerzet?

WTF! DAT DING HIERBOVEN, DAT IS TOCH GEEN ÉCHTE REACTIE?

Klopt als een bus! En zodra er dus wel een reactie van een externe lezer(es) komt, verdwijnt de teaser reactie. En dat hele verhaal hieronder ook. Dus waar wacht je nog op! Zeg eens wat je van dit blogartikel vindt. Of ga je liever gewoon eerst kijken op de Facebook pagina van onze Bed & Breakfast? Wist je al dat wij ronde badkamers hebben? En een echte wenteltrap? En dat ik mijn blogs vaak zit te schrijven in de lounge bij de open haard?

IS DAT MENS DAN HELEMAAL GEK GEWORDEN?

Nee hoor. Want weet je... Lieve meisjes komen in de hemel, brutale meisjes komen overal. Ik blog voor de lol, maar het heeft ook een commerciële functie.

Dus ga ik die van de bezoekers van mijn blog ook niet beledigen door te doen alsof ik geen enkel commercieel belang heb bij deze site. Ik hou er namelijk zelf ook helemaal niet van als mensen mijn intelligentie beledigen, hoe knap de poging ook zijn mag.

TWITTER