Gepubliceerd op 27 augustus 2015 | in: algemeen - opinie | 

Laat je niet naaien door Vistaprint

Drukwerk tip voor de beginnende ondernemer met de kleinere beurs: Visitekaartjes in kleine oplage bestellen is duurkoop. Als je jouw kaartjes wilt gebruiken om serieus mee te netwerken, laat je dan niet (ver)leiden door TV reclames zoals die van Vistaprint.

Met kleine oplages kun je niet netwerken

Een oplage van 100 of 250 stuks voor een actief netwerkende professional stelt niets voor, daar kom je na één of twee netwerk events snel genoeg achter. In grote oplage bestellen loont wél. Ter illustratie: voor bulk-drukwerk van beginnende ondernemers met nog een beetje pijn in hun portemonnee verwijs ik meestal naar de diensten van Reclameland (neen, ik heb géén aandelen). Zij drukken dubbelzijdig en full-color op prima 300 grams papier, met dispersielak afgewerkt, 1000 (!) stuks voor € 19,95 (ex BTW). Allo mensen... Da's 2 cent per stuk. Liever meteen 5.000 stuks? Kan, kost slechts een tientje meer (wat neerkomt op net iets meer dan een HALVE cent per stuk, nog steeds full-color én dubbelzijdig). En je wordt bovendien niet aan het einde nog even verrast met verzendkosten. Mits de hele bestelling naar één adres gaat, is de verzending gratis!

Wees een held, bestel lokaal!

PS Heb jij inmiddels wél een breder budget voor je drukwerk? Wees een held en ga naar een lokale drukker. Kost soms een beetje meer, maar het is goed voor de economie als lokale ondernemers elkaar steunen en werk gunnen, en ook het persoonlijke contact is veel waard! En misschien ook nog iets met kismet en karma... wink-emoticon

PPS Last but not least: Bezuinig nooit op de ontwerper van jouw logo en je drukwerk. Een doordachte en professioneel ontworpen huisstijl is iets waar je nog jaaaaaren plezier van kunt hebben!

Anne-Mieke Bovelett

REAGEER

Schroom vooral niet! :)

REACTIES

21 augustus 2018 om 13:51 uur
door: Anne-Mieke Bovelett

Deze default reactie is een uitdaging, gericht aan jou!
Ik daag je uit om de eerste zinnige reactie op bovenstaand artikel te geven. Heb je hier iets leuks over te zeggen? Heb je iets wat anderen verder kan helpen? Kom maar op! Of vind je het soms raar dat ik hier nu - ongeacht bovenstaand onderwerp - de link naar onze geweldige Maasdijk4 - exclusieve Bed & Breakfast lounge locatie in Noord Brabant neerzet?

WTF! DAT DING HIERBOVEN, DAT IS TOCH GEEN ÉCHTE REACTIE?

Klopt als een bus! En zodra er dus wel een reactie van een externe lezer(es) komt, verdwijnt de teaser reactie. En dat hele verhaal hieronder ook. Dus waar wacht je nog op! Zeg eens wat je van dit blogartikel vindt. Of ga je liever gewoon eerst kijken op de Facebook pagina van onze Bed & Breakfast? Wist je al dat wij ronde badkamers hebben? En een echte wenteltrap? En dat ik mijn blogs vaak zit te schrijven in de lounge bij de open haard?

IS DAT MENS DAN HELEMAAL GEK GEWORDEN?

Nee hoor. Want weet je... Lieve meisjes komen in de hemel, brutale meisjes komen overal. Ik blog voor de lol, maar het heeft ook een commerciële functie.

Dus ga ik die van de bezoekers van mijn blog ook niet beledigen door te doen alsof ik geen enkel commercieel belang heb bij deze site. Ik hou er namelijk zelf ook helemaal niet van als mensen mijn intelligentie beledigen, hoe knap de poging ook zijn mag.

TWITTER