Gepubliceerd op 24 juli 2014 | in: telegraaf - vrouw - de blogs! | 

Leuke verslavingen - Telegraaf VROUW blog #1

verslavingen

“Kind, wat sáái, je hebt helemaal geen leuke verslavingen meer!” Aldus een excentrieke en zeer dierbare vriend van mij een paar maanden geleden.

Tja, na 28 jaar kettingroken ben ik anderhalf jaar geleden resoluut gestopt, ik geniet af en toe rustig een hele avond van een halve fles goede rode wijn in plaats van omgekeerd, en sinds vier maanden eet ik geen brood, witte rijst en pasta meer. Joh, ik vervang zelfs minimaal één maaltijd per dag met een professionele proteïne shake. Maar saai? Je moest eens weten, mijn leven is allesbehalve saai.

De geur van gebakken aardappels

Stel je voor zeg... in de aanloop naar de opening van mijn nieuwe onderneming zijn er dagen bij dat ik me wens dat het ook een keer een dagje gewoon lekker saai zou kunnen zijn. Weet je wel hoe lastig het is om zes keer per dag gezond te eten voor een rondscheurende regeltante als ik? Voor nood heb ik altijd een paar chique proteïne repen in mijn tas, maar het leven zit vol verleidingen. Dan gaat het alarm op mijn smartphone af en denk ik: "Wàt?? Moet ik alwéér eten??" terwijl de geur van gebakken aardappels me vanuit de kantine tegemoet komt op de locatie waar ik in een bouwvergadering zit voor ons nieuwe pand.

En hoezo: "geen leuke verslavingen" meer? Ik ben verslaafd aan mijn werk, aan de kick die ik krijg van tevreden klanten. Aan mooi werk van anderen. Aan de lol die ik heb als een webproject tot een goed einde komt. Aan gadgets, apps en coole nieuwe programmeertechniekjes. Aan schilderen en componeren. Ik blijf tenslotte een verdekt opgestelde nerd op hoge hakken.

Ja, hèhè, da's natuurlijk niet de soort verslaving die mijn gabber bedoelde. Die soort waarvan je - als je er met je medeverslaafden aan toe zit te geven - even net kan doen alsof het allemaal niet zo erg is, want "zij doen het ook"... Toch?

Discussies in restaurants

Inmiddels ben ik in alle niet-saaiheid ruim acht kilo afgevallen en al veertien centimeter in omvang kwijtgeraakt. Mijn doel is om met deze nieuwe levensstijl op mijn oude gewicht terug te komen: 65 kilo. En dat gaat me lukken. Ik zal nog vele maanden bussen met proteïneshake en toebehoren de wereld rond moeten slepen en discussies moeten voeren in restaurants waar ik steeds iets anders "ga moeten willen" dan wat op de kaart staat.

Eén ding is zeker, het woord "saai" is niet van toepassing op mijn gekke leven vol met omslagen.

Dit bericht is oorspronkelijk verschenen op 4 april 2014 in de VROUW Online, onderdeel van De Telegraaf.

REAGEER

Schroom vooral niet! :)

REACTIES

21 augustus 2018 om 13:50 uur
door: Anne-Mieke Bovelett

Deze default reactie is een uitdaging, gericht aan jou!
Ik daag je uit om de eerste zinnige reactie op bovenstaand artikel te geven. Heb je hier iets leuks over te zeggen? Heb je iets wat anderen verder kan helpen? Kom maar op! Of vind je het soms raar dat ik hier nu - ongeacht bovenstaand onderwerp - de link naar onze geweldige Maasdijk4 - exclusieve Bed & Breakfast lounge locatie in Noord Brabant neerzet?

WTF! DAT DING HIERBOVEN, DAT IS TOCH GEEN ÉCHTE REACTIE?

Klopt als een bus! En zodra er dus wel een reactie van een externe lezer(es) komt, verdwijnt de teaser reactie. En dat hele verhaal hieronder ook. Dus waar wacht je nog op! Zeg eens wat je van dit blogartikel vindt. Of ga je liever gewoon eerst kijken op de Facebook pagina van onze Bed & Breakfast? Wist je al dat wij ronde badkamers hebben? En een echte wenteltrap? En dat ik mijn blogs vaak zit te schrijven in de lounge bij de open haard?

IS DAT MENS DAN HELEMAAL GEK GEWORDEN?

Nee hoor. Want weet je... Lieve meisjes komen in de hemel, brutale meisjes komen overal. Ik blog voor de lol, maar het heeft ook een commerciële functie.

Dus ga ik die van de bezoekers van mijn blog ook niet beledigen door te doen alsof ik geen enkel commercieel belang heb bij deze site. Ik hou er namelijk zelf ook helemaal niet van als mensen mijn intelligentie beledigen, hoe knap de poging ook zijn mag.

TWITTER