Over Anne-Mieke

Anne-Mieke Bovelett op MiekiepediaAnne-Mieke is een.... Yeah right. Alsof iemand anders dit over mij geschreven heeft.

Vaak hoor ik mensen zeggen dat ze het jammer vinden dat ze geen talent(en) hebben of nergens echt goed in zijn. Pfff, ik denk dat het allemaal wel meevalt met de zogenaamde ontbrekende talenten. Maar door te schrijven dat je ergens goed in bent, schijn je de ongeschreven wet te breken dat je niet mag zeggen dat je ergens goed in bent. Dan wordt je meteen bestempeld als een arrogante opschepper. Bah. Ik vraag me af welke calvinistische zot dat bedacht heeft.

Maar goed, mensen die klagen dat ze te weinig talent hebben zijn talrijk in dit land. Maar heb je ooit iemand zwart op wit zien klagen dat ze teveel talenten hebben? Nee? Echt niet? Nou, zet je maar schrap, dit wordt dan de eerste keer.

Artistieke genen en een verdwaald commercieel exemplaar

Jawel, ik heb juist vaak geklaagd dat ik teveel talenten heb. Als telg uit een familie van vele generaties van kunstenaars ben ik ongevraagd volgepompt met artistieke genen. En ergens moet er iets verkeerd gegaan zijn, want ik schijn ook last te hebben van een verdwaald commercieel intelligentie gen. Volgens de boekjes zou artistiek én commercieel zijn niet samengaan. Ach joh, hebben ze jou dan nooit verteld dat je niet alles moet geloven wat je leest…?

Getalenteerd betekent niet meteen: supervrouw. Time Management… wat is dat? De snooze button op mijn wekker is bijna lam. Ik wou dat ik kon strijken. Heb ik er één kreukel uit, zitten er meteen drie nieuwe in. Als ik in mijn mantelpakje verschijn, ziet het er perfect uit, maar ik garandeer je dat alléén de voorkant van mijn blouse gestreken is (de achterkant ziet toch niemand zolang ik mijn jasje aan houd). En noem telefoonnummers alsjeblieft per cijfer op en niet in tientallen, anders draai ik ze om, 79 wordt 97. Ik zal nooit een goede boekhouder zijn...

Anyway… Jarenlang werd ik knetterdol van al het commentaar en begon bijna echt te geloven dat ik me dan toch maar moest gaan specialiseren. Want de één zei: “Ga verder met schilderen en exposeren.” De ander zei: “Ga verder met websites en grafisch ontwerp.” Weer anderen zeiden: “Wordt mental coach.”… “Stel een boekje samen met je colums.”…”Schrijf een boek over je schizofrene broer”… "Profileer je als guerrilla marketeer"….”Ga verder in recruitment.”… “Wordt full time copy writer”… “Focus je op je klussen als die-hard open source CMS specialist”.

Ach wat! Ik specialiseer me in allround zijn, en mijn website is niet meer dan het topje van mijn veelkleurige ijsberg.

handgeschreven ondertekening Anne-Mieke

PS Meer weten over workshops intuïtief geometrisch tekenen, schilderen en team-art? Kijk dan eens op DatKanJijOok.nl. Of meer weten over hoe ik door anders te gaan eten meer dan 30 kilo ben afgevallen en de kookworkshops die ik nu geef om saai gezond eten weer spannend te maken? Of ben je juist benieuwd naar mijn zakelijke kanten? Bekijk dan eens mijn LinkedIN profiel.

Hou je van verwarring?

Mooi. Hou je van hokjes? Niet zo mooi. Vergeef me als ik de verwarring die na de volgende alinea meestal ontstaan, dolkomisch vind.

Ik ben naast een commercieel creatief zakelijke veelkunner ook mede-eigenaar van Maasdijk4 VOF en run met mijn compagnon een van binnen heel bijzonder ontworpen Bed & breakfast aan de Maas in het dorpje Overlangel, (tussen Oss en Nijmegen). Lijkt ver weg van alles, maar is dichterbij dan je denkt. Op deze locatie worden regelmatig diverse creatieve workshops georganiseerd. Volg onze Facebook pagina en je ziet de aankondigingen vanzelf voorbij komen.