Gepubliceerd op 1 februari 2014 | in: eten en drinken | 

Plofkip van de Appie - veel voor weinig

plofkip na het bakken - een kwart volumeverlies

Mijn welzijnscoach zweert bij een goede voorbereiding voor de hele week. "Dat scheelt een heleboel stress, Miek!". Hm... Ik vind dat best lastig. Want waar ik vandaag nog zin in had om te eten, kan mij morgen compleet tegen staan. Maar stukje bij beetje gaat het. Ik heb ontdekt dat het eigenlijk heel fijn is als je bepaalde dingen al klaar hebt staan. Gewoon basics. Kip is voor mij zo'n basic. Gebakken kipstukjes kunnen in zoveel gerechten verwerkt worden, daar kan ik me geen buil aan vallen, lijkt me.

Het enige wat me behoorlijk frustreert is dat we bij de AH XL in Zaandam behoorlijk veel voor erg weinig betalen als het om de kip gaat. Plofkip met water! De schaal op de foto bevat de kipstukjes die ik vanavond gemaakt heb voor morgen. Het waren 3 ogenschijnlijk dikke kipfilets die ik zelf in kleine stukjes gesneden heb. En dit keer heb ik het eindresultaat - na het bakken - gewogen.

500 gram rauwe kipfilet maakt 370 gram gebakken. Oplichters!

Weet je dat dit een volumeverlies is van 26%?

AANVULLING 21 MAART 2014

Van de Albert Heijn kreeg ik een tweet dat ik me kon wenden tot de klantenservice en mijn geld terug kon krijgen. Alert van ze. Ik zou liever zien dat ze geen plofkip meer verkopen, en al helemaal niet meer van die met water ingespoten filets.

De Plus kan er ook wat van

Heden gekocht: 900 gram kipfilet (in de aanbieding). Die begon in no-time te koken! Er kwam zo ontzettend veel water uit dat bakken stomweg niet eens meer lukte. Ik heb het niet meer nagewogen, maar het volumeverlies van deze kipfilet was minstens net zo erg als die van Albert Heijn, misschien wel erger. Zie video:

REAGEER

Schroom vooral niet! :)

REACTIES

15 juni 2014 om 13:52 uur
door: Anne-Mieke

Als de bio op is nemen we de "gewone" variant mee, vandaar. PS Sorry voor deze zeer late reactie, momenteel zijn we in Turkije. De internetverbinding is dermate gammel dat ik het tot nog toe niet waagde in te loggen op mijn site.

11 juni 2014 om 11:39 uur
door: Gjans

Waarom koop je dan plofkip??

TWITTER