Gepubliceerd op 15 mei 2012 | in: ondernemen | 

Responsive - kun je dat eten?

groente

Nee hoor, responsive is geen exotisch gerecht. Het betekent ook niet dat het iets is wat je automatisch een respons geeft. De term responsive is weer typisch zo'n uitdrukking uit het jargon van webdesigners en ontwikkelaars. Eigenlijk ben ik wel benieuwd of er iemand is die voor deze vakterm een begrijpelijk Nederlands alternatief weet... Gewoon één woord. Wie oh wie gaat deze uitdaging aan?

Met responsive wordt bedoeld dat de code achter een website zodanig geschreven is dat de layout zich aanpast aan de grootte van het scherm waarop de site getoond wordt. En dat is tegenwoordig geen overbodige luxe meer. Mensen bekijken sites ook op smartphones, tablet PC's en netbooks.

Deze website is ook responsive. Als je hem nog niet bekeken hebt op je smartphone of je tablet moet je dat maar eens doen. Dan zie je vanzelf wat er gebeurt.

REAGEER

Schroom vooral niet! :)

REACTIES

21 augustus 2018 om 13:50 uur
door: Anne-Mieke Bovelett

Deze default reactie is een uitdaging, gericht aan jou!
Ik daag je uit om de eerste zinnige reactie op bovenstaand artikel te geven. Heb je hier iets leuks over te zeggen? Heb je iets wat anderen verder kan helpen? Kom maar op! Of vind je het soms raar dat ik hier nu - ongeacht bovenstaand onderwerp - de link naar onze geweldige Maasdijk4 - exclusieve Bed & Breakfast lounge locatie in Noord Brabant neerzet?

WTF! DAT DING HIERBOVEN, DAT IS TOCH GEEN ÉCHTE REACTIE?

Klopt als een bus! En zodra er dus wel een reactie van een externe lezer(es) komt, verdwijnt de teaser reactie. En dat hele verhaal hieronder ook. Dus waar wacht je nog op! Zeg eens wat je van dit blogartikel vindt. Of ga je liever gewoon eerst kijken op de Facebook pagina van onze Bed & Breakfast? Wist je al dat wij ronde badkamers hebben? En een echte wenteltrap? En dat ik mijn blogs vaak zit te schrijven in de lounge bij de open haard?

IS DAT MENS DAN HELEMAAL GEK GEWORDEN?

Nee hoor. Want weet je... Lieve meisjes komen in de hemel, brutale meisjes komen overal. Ik blog voor de lol, maar het heeft ook een commerciële functie.

Dus ga ik die van de bezoekers van mijn blog ook niet beledigen door te doen alsof ik geen enkel commercieel belang heb bij deze site. Ik hou er namelijk zelf ook helemaal niet van als mensen mijn intelligentie beledigen, hoe knap de poging ook zijn mag.

TWITTER