Gepubliceerd op 21 februari 2014 | in: psychologie | 

Schizofreen? - je bent NOOIT je ziekte

je bent niet je ziekte

Even stoom afblazen... Ik kwam net een artikel tegen in een veelgelezen krant waarin aangekondigd werd dat een bekende Nederlandse mode ontwerpster een autobiografie aan het schrijven is. De auteur van het artikel duidt daarin aan dat de vader van deze mode ontwerpster schizofreen is. Is? Ja... Is. Aaaarghhh!!!

Hallo, ik ben crohn, hij is migraine, zij is aambei

Klinkt stom hè?

Mijn broer Peter is lief, sociaal, intelligent, ad rem, en bij vlagen gedraagt zich anders dan andere mensen. Heb je de vorige zin goed gelezen? Er staat dus niet dat hij anders IS. Er staat dat hij zich anders GEDRAAGT. En weet je hoe dat komt? Omdat hij lijdt aan schizofrenie.

Ha, vorige zin ook goed gelezen? Ja? Echt? Want als je nu gaat knikken en tegen me gaat zeggen dat mijn broer schizofreen IS, dan heb je het niet begrepen.

Schizofrenie is een ziekte. En een ziekte kun je niet zijn. Je kunt er aan (en onder) lijden. Maar je kunt het NIET zijn. Net zoals dat je geen crohn, migraine of aambei kunt zijn.

Punt.

REAGEER

Schroom vooral niet! :)

REACTIES

19 maart 2014 om 13:31 uur
door: Thijs

Zo gevat en helder. Goedemorgen mevrouw, ik ben Blind. Aha, dag meneer Blind, ik ben WekeDelenReuma. Aangenaam. Aangenaam. Je bent jezelf, een ziekte heb je (of heeft jou.) Ga zo door Anne-Mieke!

3 maart 2014 om 15:17 uur
door: Lisa Goudzwaard

Hallo Anne-Mieke, ik heb nog niet veel op je website gelezen maar dat ga ik zeker wel doen, je schrijft leuk! Ik kom hier via de EVA groep op facebook. Wist je overigens dat schizofrenie vaak goed te verhelpen is met een dieet? Heel veel ziekten, ook psychische komen uit de darmen, als de darmen niet de juiste voedingsstoffen op kunnen nemen kunnen ze ook geen neurotransmitters aanmaken. Kijk hier maar even. Als je nog vragen hebt, stel ze gerust. http://www.gapsvoedingstherapie.nl/gaps-extra/psychiatrische-stoornissen Of mail de info door naar je broer. Succes met je website!

26 februari 2014 om 09:05 uur
door: Piet de Heuve

Uit mijn hart gegrepen

TWITTER