Gepubliceerd op 12 januari 2014 | in: afslanken en zo | 

Shake it babe, het beruchte vingertje...

vingertje

Dik, dun, gemanicuurd, gelakte nagel, geen gelakte nagel, recht of een beetje gekromd... Geen enkele wijsvinger is hetzelfde. Maar de mensen die hun wijsvingertje in betweterij graag opsteken vertonen dan juist weer wel veel overeenkomsten, vind ik. In hun gedrag dan, hè?

Sinds de radicale overstap naar mijn tot nu toe boven verwachting succesvolle "shake & eet gezond" leefwijze (inmiddels rond mijn middel 10 cm. kwijt) heb ik er alweer een paar voorbij zien komen. Soms letterlijk opgestoken, soms figuurlijk. Het zijn de wijsvingertjes van stuurlui aan wal die hun drang om me te beleren over mijn nieuwe levensstijl niet in bedwang kunnen houden. Ik noem ze niet eens meer stuurlui. Ik noem ze vanaf hier "Vingertjes".

Dokter Bibber

Eigenlijk vind ik het wel amusant. In mijn ogen zijn Vingertjes net Dokter Bibber. Weet je nog wel, dat spelletje waarbij je met een pincetje dingetjes moest opvissen en als je dan tegen de rand kwam, dan ging dat ding keihard "bzzzzzzzzz"! Ken je het niet? Zie onderstaand filmpje. Duurt maar 4 seconden.Als je aan dit type mens vertelt dat je drastisch je eetpatroon omgooit, dan raak je blijkbaar een gevoelig plekje en zijn Vingertjes opeens allemaal dokter of diëtist. Ik leg ze dan rustig uit dat ik momenteel zowel ontbijt als lunch vervang met een heavy-duty proteïne shake, op Paleo geïnspireerde tussendoortjes eet en dan 's avonds lekker aan mijn zelf gemaakte laag-glykemische en graanvrije lekkernijen zit. Vingertjes beginnen in meer of mindere mate de hoela te dansen, wenkbrauwen op te trekken, afkeurend te kijken, etc. Als ik dat nou eens mocht fotograferen, joh...

Wanneer ze dan vragen (en dus ook te horen krijgen) wat mijn shake programma kost gaan ze meestal compleet uit hun plaat. Als je ze vertelt dat de prijs inclusief intensieve begeleiding is en dat ik van mijn coach ook heel veel leer over gezonde beweging en voeding hebben ze opeens poep in hun oren. Vingertjes staren zich blind op de prijs. Dat ik - wanneer ik voor ontbijt en lunch normale (en hele gezonde biologische) boodschappen doe - evenveel en misschien nog wel meer kwijt ben krijg ik niet aan hun verstand. Maar dat geeft niet hoor. Mijn lijf vertelt me momenteel dat het superlekker gaat zo. Sinds kort ben ik zowaar zelfs weer regelmatig melig. Ik mag dan een hevige intolerantie voor gewone meel en zetmeel hebben, melig worden kan wel. Dan krijg ik gewoon de slappe lach en ben ik gewoon zomaar even blij. Omdat ik weer energie in mijn lijf voel en ik weer helder denken kan. Vond je dat een flauw grapje? Hahahaha! Ik ook. Net zo flauw als de argumenten van Vingertjes. Daar krijg ik ook de slappe lach van.

Vandaag werd ik weer zo melig. Ik heb daarom spontaan twee opnames gemaakt voor de lezer/luisteraar van argumenten van vingertjes.

Wat vingertjes zoal tegen me zeggen:


Vingertje #1 (16 seconden)
klik hier


Vingertje #2 (23 seconden)
klik hier

Ik zei het toch? Kostelijk amusant. Ik zou nog wel tien van die voorbeelden kunnen maken, maar ik ga me liever weer even richten op mijn andere activiteiten. Vandaag ben ik onder andere lekker bezig met het ontwerp van de cover van het boek van mijn vader. Die wordt namelijk binnenkort in het Nederlandse uitgebracht.

De financiële middelvinger

Ik heb het overigens belachelijk druk. Sinds ik mijn ontbijt en lunch vervang met die "belachelijk dure" van super proteïnen, vitaminen en andere bouwstoffen doordrenkte shake, kan ik gemiddeld twee uur langer werken. Daar gaat dan wel weer een uurtje wandelen van af, maar dat deert niet. Al in al betekent het dat ik een uur per dag meer declarabele uren tegen mijn belachelijk hoge uurtarief kan maken. Kwaliteit kost nou eenmaal geld, toch?

Overigens zal de vorige alinea je waarschijnlijk koud op je dak vallen als je de twee geluidsbestanden niet hebt gehoord.

- Anne-Mieke

PS Mocht jij je nu afvragen waar ik de inspiratie voor ons laaiend lekkere gezonde avondeten en tussendoortjes vandaan haal: onder andere van de sites van LeogoesPaleo, "Eet goed, voel je goed" en Dr. Mark Hyman.

REAGEER

Schroom vooral niet! :)

REACTIES

21 augustus 2018 om 13:49 uur
door: Anne-Mieke Bovelett

Deze default reactie is een uitdaging, gericht aan jou!
Ik daag je uit om de eerste zinnige reactie op bovenstaand artikel te geven. Heb je hier iets leuks over te zeggen? Heb je iets wat anderen verder kan helpen? Kom maar op! Of vind je het soms raar dat ik hier nu - ongeacht bovenstaand onderwerp - de link naar onze geweldige Maasdijk4 - exclusieve Bed & Breakfast lounge locatie in Noord Brabant neerzet?

WTF! DAT DING HIERBOVEN, DAT IS TOCH GEEN ÉCHTE REACTIE?

Klopt als een bus! En zodra er dus wel een reactie van een externe lezer(es) komt, verdwijnt de teaser reactie. En dat hele verhaal hieronder ook. Dus waar wacht je nog op! Zeg eens wat je van dit blogartikel vindt. Of ga je liever gewoon eerst kijken op de Facebook pagina van onze Bed & Breakfast? Wist je al dat wij ronde badkamers hebben? En een echte wenteltrap? En dat ik mijn blogs vaak zit te schrijven in de lounge bij de open haard?

IS DAT MENS DAN HELEMAAL GEK GEWORDEN?

Nee hoor. Want weet je... Lieve meisjes komen in de hemel, brutale meisjes komen overal. Ik blog voor de lol, maar het heeft ook een commerciële functie.

Dus ga ik die van de bezoekers van mijn blog ook niet beledigen door te doen alsof ik geen enkel commercieel belang heb bij deze site. Ik hou er namelijk zelf ook helemaal niet van als mensen mijn intelligentie beledigen, hoe knap de poging ook zijn mag.

TWITTER