Gepubliceerd op 22 juni 2012 | in: ondernemen | 

Smeek niet om volgers met een lokkertje

nep aas lokkertjes om mee te vissen

Vandaag zag ik er weer een voorbij komen: "Bij zo en zoveel ”likes” verloot ik een bla bla bla." Wat mij betreft net zo onbenullig als een potentiële klant die tegen me zegt: ”Ik wil minstens 30.000 bezoekers per maand op mijn site.”

Ik vraag dan altijd: ”wilt u 30.000 bezoekers waarvan er misschien 3 per maand uw dienst of product afnemen of vindt u het ook goed als er 3.000 bezoekers per maand komen waarvan er 300 iets afnemen...”

Wie niet Coca Cola is en toch smeekt om volgers op Twitter of ”likes” op Facebook heeft het volgens mij niet helemaal begrepen, de mensen die er op ingaan nog minder. Tenzij iemand er plezier aan beleeft om vervolgens overladen te worden met spam berichten over een dienst of product waar hij/zij achteraf bezien wellicht toch niet zoveel mee heeft...

bepaal eerst effectief je doelgroep

Ga eerst maar eens uitzoeken wie je doelgroep is. Als je die gericht aanspreekt zullen ze je bericht heus wel retweeten of delen op Facebook. Want in tegenstelling tot de smeekbede om te volgen of te liken, vind ik een verzoek om te delen juist weer wel helemaal ok. Tja, je bent gewaarschuwd in de headline van deze blog: “subjectief”. Toch?

En gebeurt dat retweeten of delen niet? Dan is het wellicht tijd om professioneel advies in te winnen over je online presentatie. De kost gaat voor de baat uit!

Ik heb in mijn Nederlandse Twitter account "slechts" 160 volgers, maar 11 daarvan zijn inmiddels klant, en daar ben ik trots op. Ik kreeg ze zonder te zeuren...

De desbetreffende smeker in dit geval heb ik - nadat deze smeekbedes 5 keer in een week voorbij kwamen - uit mijn Twitter account gegooid. En ik was vast niet de enige. Zonde hoor.

REAGEER

Schroom vooral niet! :)

REACTIES

21 augustus 2018 om 13:50 uur
door: Anne-Mieke Bovelett

Deze default reactie is een uitdaging, gericht aan jou!
Ik daag je uit om de eerste zinnige reactie op bovenstaand artikel te geven. Heb je hier iets leuks over te zeggen? Heb je iets wat anderen verder kan helpen? Kom maar op! Of vind je het soms raar dat ik hier nu - ongeacht bovenstaand onderwerp - de link naar onze geweldige Maasdijk4 - exclusieve Bed & Breakfast lounge locatie in Noord Brabant neerzet?

WTF! DAT DING HIERBOVEN, DAT IS TOCH GEEN ÉCHTE REACTIE?

Klopt als een bus! En zodra er dus wel een reactie van een externe lezer(es) komt, verdwijnt de teaser reactie. En dat hele verhaal hieronder ook. Dus waar wacht je nog op! Zeg eens wat je van dit blogartikel vindt. Of ga je liever gewoon eerst kijken op de Facebook pagina van onze Bed & Breakfast? Wist je al dat wij ronde badkamers hebben? En een echte wenteltrap? En dat ik mijn blogs vaak zit te schrijven in de lounge bij de open haard?

IS DAT MENS DAN HELEMAAL GEK GEWORDEN?

Nee hoor. Want weet je... Lieve meisjes komen in de hemel, brutale meisjes komen overal. Ik blog voor de lol, maar het heeft ook een commerciële functie.

Dus ga ik die van de bezoekers van mijn blog ook niet beledigen door te doen alsof ik geen enkel commercieel belang heb bij deze site. Ik hou er namelijk zelf ook helemaal niet van als mensen mijn intelligentie beledigen, hoe knap de poging ook zijn mag.

TWITTER