Gepubliceerd op 22 juli 2015 | in: algemeen - opinie | internet - open source & cms | 

Sociale netwerken en anonimiteit - een illusie

Koekeloeren op social media profielen

Ik moet altijd een beetje lachen als mensen die ik uit het dagelijks leven en verleden ken, “anoniem” herhaaldelijk op mijn LinkedIN of Facebook profiel zitten te loeren.

Voor de duidelijkheid: met anonieme bezoekers bedoel ik mensen die hebben ingesteld dat niemand kan zien of ze bij iemand gekeken hebben, Andersom krijgen zij dan overigens ook geen bericht als iemand bij hen kijkt. Maar… Ze weten blijkbaar niet dat ze daarna opduiken in de lijst van suggesties van LinkedIN. Of op Facebook. Je weet wel, die lijsten met “mensen die je misschien kent (People you may know)”.

Ik zei het toch? Anonimiteit en Social Platforms: een illusie...

Bron foto: https://flic.kr/p/h2z9ut

REAGEER

Schroom vooral niet! :)

REACTIES

21 augustus 2018 om 13:50 uur
door: Anne-Mieke Bovelett

Deze default reactie is een uitdaging, gericht aan jou!
Ik daag je uit om de eerste zinnige reactie op bovenstaand artikel te geven. Heb je hier iets leuks over te zeggen? Heb je iets wat anderen verder kan helpen? Kom maar op! Of vind je het soms raar dat ik hier nu - ongeacht bovenstaand onderwerp - de link naar onze geweldige Maasdijk4 - exclusieve Bed & Breakfast lounge locatie in Noord Brabant neerzet?

WTF! DAT DING HIERBOVEN, DAT IS TOCH GEEN ÉCHTE REACTIE?

Klopt als een bus! En zodra er dus wel een reactie van een externe lezer(es) komt, verdwijnt de teaser reactie. En dat hele verhaal hieronder ook. Dus waar wacht je nog op! Zeg eens wat je van dit blogartikel vindt. Of ga je liever gewoon eerst kijken op de Facebook pagina van onze Bed & Breakfast? Wist je al dat wij ronde badkamers hebben? En een echte wenteltrap? En dat ik mijn blogs vaak zit te schrijven in de lounge bij de open haard?

IS DAT MENS DAN HELEMAAL GEK GEWORDEN?

Nee hoor. Want weet je... Lieve meisjes komen in de hemel, brutale meisjes komen overal. Ik blog voor de lol, maar het heeft ook een commerciële functie.

Dus ga ik die van de bezoekers van mijn blog ook niet beledigen door te doen alsof ik geen enkel commercieel belang heb bij deze site. Ik hou er namelijk zelf ook helemaal niet van als mensen mijn intelligentie beledigen, hoe knap de poging ook zijn mag.

TWITTER