Gepubliceerd op 9 juli 2014 | in: afslanken en zo | 

Van boze bolle brulkikker naar blij (slanker) wandelmeisje

Anne-Mieke Bovelett in betere tijden

Tja, niets zo leuk als sprekende "voor en na" foto's toch? Ik had er al eens een stukje over geplaatst maar kort geleden stuurde mijn coach mij een foto waarvan ik straal was vergeten dat ze die had gemaakt had in december vorig jaar. Toen ik de foto zag herinnerde ik me weer wat ze erbij zei destijds: "Ik maak deze foto zodat je altijd weer kunt zien waar je vandaan kwam en hoe goed het met je gaat tegen de tijd dat ik je deze weer laat zien!"

Tadaaaaaa, hier de foto van de boze bolle brulkikker


Anne-Mieke als boze bolle brulkikker.Ja echt, je ziet het, erg he? Het was ook een zware tijd hoor. Ik heb er lang niet over willen praten, maar ongeluk komt nooit alleen. Het afbranden van het huis van mijn ouders in 2012 (www.maasdijk4.nl), een dierbare vriend die me financieel onder de bus gooide door zijn zakelijke betalingsverplichting niet na te komen (wat zowel mijn bedrijf onze ruim 20-jarige vriendschap niet ten goede is gekomen, ik doe nu ECHT nooit meer zaken met vrienden), een vriendin die het me - ondanks 15 jaar vriendschap door dik en dun - uiterst kwalijk nam dat ik, toen ik depressief werd van al dat gesodemieter bovenop mijn lichamelijk belabberde conditie, niet met regelmaat van de klok wilde komen vertellen hoe kut het allemaal ging. Hoe bedoel je "emotioneel onder druk gezet worden". Zorgen om een andere dierbare vriendin die in een hele enge gewelddadige vechtscheiding zat en opeens van de aardbodem verdwenen leek te zijn. De last van de gevolgen van de brand en de druk bij de wederopbouw (zie www.maasdijk4.nl). Het ging me niet in de koude kleren zitten, dat kan ik je wel vertellen.

Annemarie (mijn welzijnscoach) heeft me onbevreesd bij de arm genomen, al mijn boosheid en ongezelligheid gewoon over zich heen laten komen, en me gemotiveerd om stevig aan de slag met gaan met Herbalife en om dagelijks een half uurtje te gaan wandelen (vandaar dus dat "wandelmeisje").

Klinkt simpel voor sommige mensen, ik weet het, maar voor mij was het heel wat.

Nu ja, je ziet het. De foto boven aan dit artikel is de huidige situatie. Ik heb nog wat meer kilo's te gaan, maar voor mijn gevoel is dat allemaal niet meer zo moeilijk. Het omgooien van mijn eetpatroon was even wennen, maar nu is het (meestal) een eitje.

Ook op vakantie gaan (naar Turkije) was helemaal niet zo gecompliceerd als ik vreesde. Sterker nog, ik ben daar nog meer omvang kwijt geraakt. Zo lang ik brood, pasta en rijst vermijd gaat het helemaal prima! Ik heb er ook over geschreven in de Telegraaf. Klik hier om het te lezen.

REAGEER

Schroom vooral niet! :)

REACTIES

21 juli 2014 om 19:36 uur
door: Anne-Mieke

Hoi Pauline, Wat een prachtige reactie, en wat knap, 93 vastendagen! Voel jij je ook beter nu je hiermee bezig bent? Ik wel. Het kost me (mentaal) soms veel moeite om te gaan lopen of fietsen. Niet het bewegen zelf, als ik eenmaal bezig ben gaat ie lekker, maar het ertegenop zien duurt zo lang. Ondanks dat ik door ervaring weet dat ik me daarna nog beter voel. Maf he? Maar ik doe het wel hoor. Als je je aanmeld voor mijn nieuwsbrief (bovenin rechts - of onderaan als je met een mobiel apparaat de site bekijkt) krijg je altijd bericht wanneer ik een nieuwe blogpost erop zet. Vandaag of morgen ga ik de hele reeks die ik voor de VROUW Online (Telegraaf) heb geschreven ook online zetten hier.

21 juli 2014 om 19:23 uur
door: Pauline

Mijn complimenten! Ga zo door, hou vol en zo meer. Ik heb zo juist mijn 93e vastendag al een heel eind in de pocket. Sinds juli vorig jaar. Ben dan ook heel trots op mijzelf. Vaak 2 in de week en nu 1 in de week en soms een dagje eerder, of 2 daagjes eerder. Het in toom houden van de cijfers op de weegschaal: het valt nog steeds niet mee. Ik ben er trots op dat nog niet 1 vastendag de mist is ingegaan. En ja, lopen, lopen, lopen. Ook jij succes en hou me op de hoogte: heel graag.

15 juli 2014 om 10:59 uur
door: Anne-Mieke

Dank je Tien :-) :-)

15 juli 2014 om 07:31 uur
door: tienwestland@xs4all.nl

Anne-Mieke, wat goed van je. Petje af. Jij bent een volhouder!

13 juli 2014 om 21:41 uur
door: Anne-Mieke

Dank je :-)

13 juli 2014 om 19:56 uur
door: sabrina van loon

Wow je bent van ver gekomen. Respect!

TWITTER