Gepubliceerd op 18 september 2012 | in: internet - open source & cms | 

Veiligheidslek in Internet Explorer ontdekt - help!

waterfall

Er is weer een stevig lek gevonden in Internet Explorer 6,7,8 en 9. Nu.nl schreef er een bijvoorbeeld vanmorgen een klinkend bericht over. Als Mac gebruiker is het voor mij makkelijk om hard lachend met de vinger te gaan wijzen naar Microsoft, maar daar is een minder ervaren IE (Internet Explorer) gebruiker niet mee geholpen. Al helemaal niet al hij of zij niet voldoende ervaring heeft om door het bos van de instellingen de bomen te zien.

In het artikel van nu.nl wordt o.a. geadviseerd om een bepaalde tool (EMET, Enhanced Mitigation Experience Toolkit) te installeren en te gebruiken. Ehhhh…, de watte???

Een andere optie is om in IE de beveiligingsinstellingen op de hoogste stand te zetten. En dan moet je ook maar weten hoe je dat moet doen. Ik heb genoeg mensen in mijn omgeving die niet 1-2-3 weten welke stappen ze kunnen nemen. In plaats van smalend te roepen dat ze maar een Mac moeten nemen (die ook niet meer zo onkwetsbaar is tegenwoordig) vind ik het leuker om ze een duwtje in de goede richting te geven.

Visueel ingesteld

Veel mensen zijn erg visueel ingesteld. Dat wil zeggen dat zij meer opsteken van een video waarin e.e.a. wordt getoond met gesproken uitleg, dan van een puur geschreven stukje met wat plaatjes.

Het blijkt niet eenvoudig om op YouTube Nederlandstalige video's te vinden die over beveiliging in IE gaan. Bijna alles is in het Engels. Voor mij geen probleem, maar voor veel Nederlandse gebruikers wel.

Ik heb zojuist toch twee video's gevonden, geplaatst door de Consumentenbond, die uitleg geven over online beveiliging. De linkjes staan aan het einde van dit artikel.

Deel het!

Als jij ook nog andere video's (in het Nederlands!) over dit onderwerp weet te vinden die de minder ervaren gebruiker op weg kunnen helpen, hoor ik het graag in een reactie op dit artikel. Dan zet ik ze erbij.

Video voorbeeld van beveiligingsinstellingen in Internet Explorer - gemaakt door de Consumentenbond


Tweede video over beveiligingsinstellingen in Internet Explorer - gemaakt door de Consumentenbond

REAGEER

Schroom vooral niet! :)

REACTIES

21 augustus 2018 om 13:49 uur
door: Anne-Mieke Bovelett

Deze default reactie is een uitdaging, gericht aan jou!
Ik daag je uit om de eerste zinnige reactie op bovenstaand artikel te geven. Heb je hier iets leuks over te zeggen? Heb je iets wat anderen verder kan helpen? Kom maar op! Of vind je het soms raar dat ik hier nu - ongeacht bovenstaand onderwerp - de link naar onze geweldige Maasdijk4 - exclusieve Bed & Breakfast lounge locatie in Noord Brabant neerzet?

WTF! DAT DING HIERBOVEN, DAT IS TOCH GEEN ÉCHTE REACTIE?

Klopt als een bus! En zodra er dus wel een reactie van een externe lezer(es) komt, verdwijnt de teaser reactie. En dat hele verhaal hieronder ook. Dus waar wacht je nog op! Zeg eens wat je van dit blogartikel vindt. Of ga je liever gewoon eerst kijken op de Facebook pagina van onze Bed & Breakfast? Wist je al dat wij ronde badkamers hebben? En een echte wenteltrap? En dat ik mijn blogs vaak zit te schrijven in de lounge bij de open haard?

IS DAT MENS DAN HELEMAAL GEK GEWORDEN?

Nee hoor. Want weet je... Lieve meisjes komen in de hemel, brutale meisjes komen overal. Ik blog voor de lol, maar het heeft ook een commerciële functie.

Dus ga ik die van de bezoekers van mijn blog ook niet beledigen door te doen alsof ik geen enkel commercieel belang heb bij deze site. Ik hou er namelijk zelf ook helemaal niet van als mensen mijn intelligentie beledigen, hoe knap de poging ook zijn mag.

TWITTER