Gepubliceerd op 24 juli 2014 | in: telegraaf - vrouw - de blogs! | afslanken en zo | 

Warm weer zuigt als je te zwaar bent - worstvingerige kogelvis met explosiegevaar – Telegraaf VROUW blog #7

kogelvisBadpakken met een rokje eraan, wat een geniale uitvinding! Ze bedekken een hoop en kleden lekker af. Zeker als je mijn postuur hebt, is dat heel voordelig. Er mogen dan inmiddels al heel wat kilo's vanaf zijn, maar ik ben nog steeds fors genoeg om iemand z'n ribben te kraken en een klaplong te bezorgen als ik bovenop hem zou vallen.

Vanwaar de vreugde over die badpakken? Over tien dagen gaan we weer drie weken naar "ons" paradijsje in Turkije: Dalyan. We komen er al jaren. Telkens weer verheug ik me enorm op ons verblijf daar, maar dit jaar ziet een deel van mij er ook een beetje tegenop. Ik verheug me omdat het er prachtig is (beschermd natuurgebied), omdat het inmiddels ook voelt als een thuis buiten de deur, en omdat het meestal prachtig weer is. Nu zie ik er dus ook een beetje tegenop omdat het meestal prachtig weer is, en nee, dat was geen herhaling die per ongeluk in mijn schrijfdrift is blijven staan.

Warm weer zuigt, ik word boller van

Het is precies zoals ik het zeg. Ik zie op tegen het prachtige weer. Want dat prachtige weer is warm weer, en vorig jaar betekende dat warme weer voor mij voortdurend een gloeiend hoofd, overal opzwellen door vocht vasthouden, snel buiten adem raken, dikke enkels en pijnlijke voeten. Buiten spelen zat er nauwelijks in voor mij.

Worstvingerige kogelvis met explosiegevaar

Vorig jaar had ik het voorrecht zelfs twee keer naar Dalyan te kunnen gaan. De eerste keer was, net als nu, in het voorjaar. Afgewisseld met wat frisse onstuimige lente-buitjes scheen de zon al volop en kwam het kwik regelmatig boven de 25 graden... en ik begon meer en meer op een worstvingerige kogelvis met explosiegevaar te lijken. (Ik heb lang getwijfeld of ik het wel zou doen, maar de schaamte voorbij heb ik daar gisteren een foto van op mijn persoonlijke blogsite Miekiepedia.nl geplaatst). Zelden heb ik zo verlangd naar ons eigen koele klimaat. De tweede keer was eind september... met steunkousen. Hallo, lees je het goed? Ja? steunkousen! Aaaarghhh!! Ze hielpen wel, maar pfffff, steunkousen bij 30+ graden.

Badpak met een rokje

Deze keer trek ik die vleeskleurige dingen preventief alleen in het vliegtuig aan. Als we dan aankomen in de late ochtend schiet ik na het douchen direct in mijn elegante afkledende vintage model bloemetjesbadbak met rokje om te gaan plonzen! Ziet ook niemand die geïrriteerde bikinilijn die in de blaadjes altijd zo vakkundig weggepoetst wordt met photoshop. Jah, je dacht toch niet dat jij de enige bent wiens huid er even minder lekker uitziet in de eerste paar dagen na het harsen? "Ja,ja ja, zo kan ie wel weer Bovelett, nu wordt het te plastisch!" Aldus mijn innerlijke stem.

Tja... en hoe het straks zal gaan in Turkije, in combinatie met mijn gewijzigde eetpatroon en proteïne shakes? Daar ben ik zelf ook benieuwd naar, je krijgt het de komende weken zeker te lezen!

Dit bericht is oorspronkelijk verschenen op 19 mei 2014 in de VROUW Online, onderdeel van De Telegraaf.

REAGEER

Schroom vooral niet! :)

REACTIES

21 augustus 2018 om 13:50 uur
door: Anne-Mieke Bovelett

Deze default reactie is een uitdaging, gericht aan jou!
Ik daag je uit om de eerste zinnige reactie op bovenstaand artikel te geven. Heb je hier iets leuks over te zeggen? Heb je iets wat anderen verder kan helpen? Kom maar op! Of vind je het soms raar dat ik hier nu - ongeacht bovenstaand onderwerp - de link naar onze geweldige Maasdijk4 - exclusieve Bed & Breakfast lounge locatie in Noord Brabant neerzet?

WTF! DAT DING HIERBOVEN, DAT IS TOCH GEEN ÉCHTE REACTIE?

Klopt als een bus! En zodra er dus wel een reactie van een externe lezer(es) komt, verdwijnt de teaser reactie. En dat hele verhaal hieronder ook. Dus waar wacht je nog op! Zeg eens wat je van dit blogartikel vindt. Of ga je liever gewoon eerst kijken op de Facebook pagina van onze Bed & Breakfast? Wist je al dat wij ronde badkamers hebben? En een echte wenteltrap? En dat ik mijn blogs vaak zit te schrijven in de lounge bij de open haard?

IS DAT MENS DAN HELEMAAL GEK GEWORDEN?

Nee hoor. Want weet je... Lieve meisjes komen in de hemel, brutale meisjes komen overal. Ik blog voor de lol, maar het heeft ook een commerciële functie.

Dus ga ik die van de bezoekers van mijn blog ook niet beledigen door te doen alsof ik geen enkel commercieel belang heb bij deze site. Ik hou er namelijk zelf ook helemaal niet van als mensen mijn intelligentie beledigen, hoe knap de poging ook zijn mag.

TWITTER